Weekendje Cape Coast etc...

Heej iedereen!!!!!

Hoe gaat het met jullie allemaal? Met mij gaat kei goed!

Zo, waar zal ik eens beginnen... Heb zoveel meegemaakt dat ik even moet graven in mijn geheugen.

Ohja, afgelopen vrijdag zijn we verhuisd van Pink Hostel naar Mama Mina. Mina woont een wijkje verder en vangt altijd alle vrijwilligers op die aan de Drum en Dans week mee doen. Door haar werden we (ongeveer ander half uur te laat) opgehaald en liet ze ons de kamers zien! Zag er allemaal goed uit, eindelijk een badkamer waarin ik me rond kan draaien zonder vanalles om te stoten! Daar zijn we niet lang geweest want we (Suzanne, Bregje en ik) hadden een weekendje Cape Coast gepland. We werden met de taxi naar het station gebracht, een grote chaos! Volgensmij hebben we hier een aantal keren bijna ons leven verloren, wat een verkeer! (Ghana staat ook op nummer 3 van de hele wereld met het gevaarlijkste verkeer). Maargoed bij het busstation aangekomen werden we natuurlijk weer besprongen door 10 tallen locals en ja hoor... Suzannes telefoon gestolen. Gelukkig was dat alles en konden we veilig naar Cape Coast.

Na 3 uur kijkend met mijn mond open in de bus te hebben gezeten kwamen we daar aan. Wat een rust in een keer! Maar ook enorm veel armoede, volgens mij had ik die dag een echte cultuurshok poeh! Het is niet fijn om kindjes op een vuilnisbelt/autosloop te zien spelen.

Zaterdag heb ik een aantal dingen gedaan die ik normaal eigenlijk niet zou durven...... We gingen naar een National Park waar hoge touwbruggen hangen en daar moet je overheen lopen. Ik heb geen hoogtevrees maar oh my god wat was dat eng! Die bruggen waren in totaal 350 meter lang echt wiebelig en hoog! Verder hebben we in het hele park niks gezien, geen beesten niks, ja een duizendpoot....

Maar nu komt het: op de terug weg wilden we naar een restaurantje en we hadden gehoord dat daar krokodillen zaten, best stoer toch? Kwamen we daar aan zagen we dat we over dat water een boottrip konden maken, dat leek ons wel wat. Even vragen wat voor boot het was en toen wees hij naar zo'n zielig waterfietsje waar je bijna met je voeten in het water zit... haha no way dat ik daar in stap, wetend dat die krokodillen langs mij zwemmen! Dit hebben we dus ook niet gedaan, maar ik heb ze wel geaaid!!! Dit kon je doen, heb nog nooit zo staan te trillen op mijn benen. Ze waren niet verdoofd niets, ze konden ook zo het restaurand in wandelen als ze wilde, zie je het in Nederland al gebeuren? Dacht, vraag us aan de ober wat ze doen als als een krokodil binnen komt rennen: Well, we hit them with a stick... de stok waar ze het over had was een klein dun bamboestokje dus kun je het je voorstellen dat een klein vrouwtje een krokodil van 3,5 meter met een stokje op de neus tikt? Ja het gebeurd hier allemaal echt! Ik heb hier ook een film van en natuurlijk ook heel wat foto's. Dit was zo'n moment van 1 keer en nooit meer!

Zondag ochtend zijn we nog naar Elmina Slave ford geweest. Hier hebben vroeger Nederlanders, Afrikaanse slaven vast gehouden. We hebben een rondleiding gekregen en waren als Nederlandse meisjes niet erg geliefd. Aan ons vroegen ze fooien en aan de Amerikaanse niet... Die middag zijn we weer terug gegaan naar Accra en hebben we nog wat gechild... ja dat doen we hier eigenlijk ook wel veel haha . Vooral de mensen hier, kijk je rechts of links van je maakt niks uit je ziet overal mensen liggen, zitten, hangen of slapen!

Gisteren, maandag, zijn we gestart met de taal- drum en dans cursus! Eerst wat dingetjes in Twi geleerd en daarna met de drum les begonnen. Poeh mijn handen zijn gekneusd! Wel gaaf man, ik heb al zo'n drum gekocht . Dansles ging niet door dus hebben we 2 uur gedrumd. Daarna zijn we naar het strand geweest. Ohja dat was me een middagje wel! Het was een strand waar ze volgensmij nog nooit een wit mens hadden gezien. We kwamen aan en hadden meteen een stuk of 5 jongens om ons heen hangen, er werden matjes voor ons klaar gelegd en er werd meteen drinken gehaald! Van privacy hebben ze hier nog niet gehoord, een van die kerels (denk rond een jaar of 50) bleef maar langs me liggen. Hij wilde percee met me trouwen, ik al vanalles geprobeerd: well, I cannot cook Ghanian food very well so I don't think I will we a good wife for you... nee maakte niks hij kon ook koken, daarna: I don't want to live in Acrra.. Ook niet erg hij wilde wel naar Nederland.... Daarna: I don't think my father will appreciate it when I bring a man with his same age... nee hielp ook niet! Tussendoor had ik al ongeveer 10 keer gezegd dat ik al een vriend had maar dat maakte hem allemaal niks uit! haha daar wordt je moe van zeg, maar dan denk je maar weer.... we zijn in Ghana hihi! Gelukkig gaf hij het na een tijdje op.... Dit soort dingen gebeuren een aantal keer per dag, maar deze was redelijk extreem.

Vandaag weer begonnen met de lessen! Ook gedanst... wat zal ik zeggen, drummen gaat toch beter! Vanmiddag hebben we de was gedaan, een hele gebeurtenis. Volgensmij is de halve buurt komen kijken en die lachtte zich allemaal kapot! We moesten met zo'n grote teil water op ons hoofd lopen, en die Ghanese maar lachen en foto's knippen! Maaaar na zeker ander half uur was eindelijk alles gewassen en hangt alles op de wasdraad!

Aankomende vrijdag vertrek ik samen met Suzanne (uit Blitterswijk dus die kunnen jullie ontmoeten met de kermis daar haha) naar Mampong en daar gaan we slapen in een gastgezin en werken/meehelpen in een weeshuis, heb er echt vet veel zin in!!

Wat een lang verhaal, ik laat jullie nu met rust! Tot over een aantal weekjes he

Groetjes Ama Nadine